Pilníky na nechty - ako ich správne použiť

Ako určite viete bloky, leštičky a pilníky sú nevyhnutnou pomôckou pri modelácii a úprave nechtov. Na trhu sú dostupné rôzne druhy pilníkov na nechty (napr. kovové, papierové alebo sklenené). Medzi najviac používané pilníky na nechty patria papierové, ktoré sú dostupné vo viacerých prevedeniach. 

Zaujíma vás, ktorý pilník kedy použiť? Tak čítajte ďalej :)

Najpodstatnejším ukazovateľom pri výbere pilníka je jeho drsnosť. Číslo drsnosti pilníka, označuje jeho zrnitosť a je uvedené pri každom pilníku (napr. 100/100 - obe strany pilníka sú rovnaké; 80/100 - každá strana pilníka je iná.) Pilník si vyberte podľa účelu použitia. Čím je číslo pilníka nižšie, tým je pilník drsnejší. Čím je číslo pilníka vyššie, tým je pilník jemnejší. 

Najčastejšie označovanie zrnitosti pilníkov:
80- Ak má pilník na nechty označenie 80 je určený napr. na odstránenie alebo zbrúsenie akrylu / gélu. Taktiež ho môžeme použiť pri skrátení umelých tipov. Tento pilník nie je vhodný na úpravu prírodných nechtov - poškodil by nechtové lôžko.
100- Pilník s týmto označením zrnitosti taktiež používame na odstránenie starého materiálu z nechtov, na úpravy alebo na skrátenie umelých tipov. Tento pilník nie je vhodný na úpravu prírodných nechtov. 
150-180- Táto zrnitosť pilníka je vhodná na prebrúsenie prechodu. 
240- Tieto pilníky patria k najjemnejším a využívajú sa na úpravu vymodelovaného nechta alebo na úpravu prírodných nechtov. 

Našu ponuku pilníkov, blokov a leštičiek nájdete tu.